Frågor om odling och trädgård? Kontakta din fastighetsmäklare i Kungälv

Sommaren väntar nu runt knuten och för dig som ännu inte dragit igång med säsongens trädgårdsarbete och odling så börjar det bli hög tid.

Kustnära Fastighetsmäklare, gullviva

Vilken typ av odling som passar för just din trädgård beror dock på dina möjligheter att ta hand om grödorna. Om du bara vistas på sommarstället under vissa helger så är det bättre att plantera lökar, växter, kryddor och tåliga, enkla grönsaker som potatis, sockerärter, morötter och purjolök. Till exempel. Skörden kommer då ändå att bli helt okej även om du inte ser till den var och varannan dag – åtminstone så länge vädret har gjort sitt.

Andra, som slitit med gräsklippning, ogräsrensning och envist trädgårdsfixande i många år ser kanske mer med fasa på den annalkande sommaren. Då kan det vara läge att kontakta en fastighetsmäklare för att värdera sommarstuga i Kungälv och för försäljning av huset. Ett fritidshus ska ju vara en plats att längta efter, snarare än ett måste. En bättre lösning är kanske då att ägna mer uppmärksamhet åt sitt ordinarie boende.

Är det så att du har brist på trädgårdsyta snarare än på tid och lust? Fråga din fastighetsmäklare i Kungälv om tips inför ditt fastighetsköp, eller läs mer här nedanför:

Pallkragar

Pallkragar är ett smidigt, utrymmesbesparande sätt att odla för den med liten trädgård. Lådorna kan höjas upp genom att placeras på varandra, vilket också gör det möjligt att fylla på med mer jord om det skulle behövas för de aktuella grödorna. Skydda mot ogräs genom att lägga markduk och tidningar i botten och blanda sedan jord med gödsel för bästa odlingsförutsättningar. Placera alltid dina pallkragar i solen.

Krukor

Du behöver alltså inte anlägga ett land för att odla grönsaker, och om du har det väldigt trångt i trädgården så kan du också klara dig med krukor. Squash är exempel på gröda som det bara behövs en enda planta av för att skörden ska räcka för hela familjen. Även chili, sallad, spenat, morot, störbönor och till och med frukt och bär går att odla i kruka. Testa dig fram.

Odla på höjden

Ärtor och bönor är klättrande växter som kan leverera stora skördar utan att ta upp någon egentlig markyta. Ge dem bara tillräckliga klättringsmöjligheter. Om du bor i område inom växtzon så är det dessutom möjligt att odla vinterhärdiga druvsorter som också de gillar att klättra.

För den med tid och intresse är det något speciellt med egenodlade grönsaker och ett fritidshus med trädgård kan då innebära helt nya möjligheter för dig som vill testa nya grödor. Kontakta Kustnära för information om fastigheter och trädgård som passar ditt odlingintresse. De kan även hjälpa dig som vill värdera hus i Kungälv. Läs mer på www.kustnara.se.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”