Köparna har vårkänslor – dags att kontakta fastighetsmäklare i Kungälv?

Sommartid, check. Några första riktigt solvärmande dagar, check. Våren är tveklöst på ingång och Bohuslän håller på att vakna till på allvar. Härligt! Säga vad man vill om skärgården, men även den mest inbitne havsälskaren håller nog ändå med om det kan bli rätt så kärvt med livslusten under de råa vintermånaderna.

Köparna har vårkänslor- dags att kontakta fastighetsmäklare i Kungälv

Förutom skrattmåsarna som återvänder nu i mars så är det många som börjar titta över båten inför sjösättningen. Vårtecknen slutar inte där, vid den här tiden på året är det också många som börjar titta närmare på fastighetsannonserna. Vårens ankomst väcker drömmar om skärgårdsliv, kluckande vågor och härligt påtande i trädgården. Köparna vill säkra sitt köp nu och komma i ordning inför sommarmånaderna. För dig som tidigare valt att avvakta med att sälja ditt fritidshus kan det vara en bra tid att gå vidare med det nu.

Kring påskhelgen och även en bit in i maj är den bästa tiden för försäljning av fritidshus, så se till att kontakta Kustnära, en fastighetsmäklare i Kungälv, så snart som möjligt. Inför fotografering och visning är det dessutom bra att, förutom den självklara städningen, även tänka på följande:

Förbered trädgården

Spekulanterna kommer på visningen för att eventuellt ta beslut om att uppfylla en dröm. En sommardröm av lugn och ro, grönska och harmoni. Hjälp dem att verkligen visualisera den målbilden genom att klippa gräset, göra i ordning rabatterna och plantera fina blommor. Satsa lite extra på att städa upp eventuella odlingsland eller lådor och annat som en köpare gärna slipper göra själv.

Kontrollera vatten och el

Säkra kvalitén och tillgången på vatten. Det senaste året har det varit torrt och grundvattnet har inte återhämtat sig ordentligt på vissa platser, har det påverkat din brunn på något sätt? Är det kanske till och med dags att göra ny vattenanalys? Det är också bra att se över de olika säkringar och elinstallationer och åtgärda eventuella brister. Till exempel är det bra att undersöka om det är möjligt att använda flera eldrivna utrustningar samtidigt. Om inte kan det vara läge att låta en elektriker titta närmare på detta.

Fönster, tak och fasad

Många spekulanter har lärt sig att granska fritidshusets fönster, tak och fasad. Dels kan eventuella brister på ytan kan skvallra om fler och större problem på djupet, dels för att köpare gärna slipper ommålning eller restaurering under den närmsta tiden. Om du själv gör jobbet finns det med andra ord mycket intresse att vinna.

Har du inte riktigt bestämt dig för om du ska sälja din fastighet eller inte? Ingen panik, ett beslut av det här slaget ska aldrig stressas fram, men om du vill ha rådgivning eller är intresserad av att värdera hus i Kungälv eller andra orter längs med Bohuskusten är du varmt välkommen att kontakta Kustnära Fastighetsmäklare.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”